Homepage

Open Dahliatuindagen en Dahlialezingen


De Opentuindagen worden meestal gehouden in het tweede weekend van september. In 2014 hebben wij weer open tuin dagen. Dank zij de medewerking van vrienden en kennissen is het gelukt om de werkzaamheden wat te vergemakkelijken voor ons. We zijn op zaterdag 13 en zondag 14 september van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. In eerste instantie waren wij om persoonlijke redenen van plan om te stoppen met onze tuin. Althans wij wilden dit behoorlijk terug brengen. Door de hulp van vele mensen gaat alles gewoon weer door. Met dien verstande dat het alleen op de middag is.

Nu blijkt eigenlijk dat door de vele hulp die wij hebben gehad dat de tuin mooier wordt dan ooit voorheen.

Voor groepsafspraken, zie de informatie verder op deze pagina. Als u ons belt zullen wij u meer informatie geven.
ZEELANDDAHLIA.NL,  is gerealiseerd door de pure hobby matig bezig zijnde amateur dahliakweker, Frans Sturm. Hij laat u genieten, van meer dan 200 soorten dahlia's. U kunt hiervan meegenieten van begin 1/2 juli tot begin oktober in zijn dahliatuin.
Sinds enige tijd, zijn er door omstandigheden, werkzaamheden overgenomen door Ineke.
 

Lezing of filmavond: voor actuele info klik hier
Nog steeds komen er vragen van verenigingen, bonden en tuinclubjes om eens iets te vertellen over de dahlia's. Wij doen dit graag voor u. 
Omdat onze hobby heel veel geld kost en relatief niets oplevert behalve heel veel plezier, vragen wij wel een vergoeding. 

Omdat in de loop der jaren is gebleken dat er heel veel vragen zijn op het gebied van telen, onderhouden, snoeien en dieven van dahlia's tijdens het zomerseizoen hebben wij besloten om gedurende de komende jaren op iedere zaterdag in de maanden juli t/m september onze tuin open te stellen voor u van 10.30 uur tot 11.30 uur. Dit is een tijdstip waarop er altijd iemand in de tuin aanwezig zal zijn. Buiten deze tijdstippen kunt u een afspraak malen om in de tuin rond te kijken. Houdt u hiertoe wel de website in de gaten (HOME-PAGE) in verband met mogelijke afgelastingen door (weers) omstandigheden. Uiteraard kunt u ook bellen met ons als u niet op zaterdag kunt. Als u een mooie bos dahlia's wilt hebben dan kunt u ons ook bellen.

Groepsafspraken.
Op afspraak verzorgen wij ook rondleidingen voor groepen. U krijgt dan een stuk voorlichting over het kweken van dahlia's. De tijd bepaalt u zelf. Afhankelijk van uw vragen maken we er iets gezelligs van. De kosten voor groepen zijn  3,50 euro per persoon ( 2 kopjes koffie/thee en een lekkernij). 

Tevens zijn er vanaf eind juni weer dagelijks vers gesneden dahlia's. Zij kosten vanaf 1 euro 75 per bos. En en ander is afhankelijk van de soort en de grootte van de dahlia's.. U mag ze bij ons aan huis komen halen. Het adres is Julianastraat 3, 4451 BS Heinkenszand. Op zaterdag kunt u ze dus ook vers gesneden dahlia's meenemen vanuit de tuin. Uiteraard is voor de koop van bloemen de toegang tot de tuin vrij.

Voor inlichtingen en afspraken belt u met 0113-562294. Kijk ook eens op www.heinkenszand.info zodat u er gewoon een dagje uit van kunt maken.

Bezoek voor meer (dahlia) informatie onze website en geniet van de vele foto's en de kweekinformatie.  

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de aankoop van dahliaknollen. 


Vele vragen werden gesteld en ook was er weer veel vraag naar knollen.