Homepage

Mijn droom komt uit: Mijn Zeeuwse dahliashow op 20, 21 en 22 september bij: 

Wisse Bloemisterij te Heinkenszand. Gratis toegang. 

Route en openingstijden zie verder op deze pagina.

Eind 2006 is het idee bij mij ontstaan om, voorlopig eenmalig, een dahliashow op te zetten in Zeeland. De vele jaren dat ik al dahlia's kweek hebben mij er toe gebracht om iets dergelijks te gaan organiseren. Vanaf mijn 15de of 16de heb ik al dahlia's. De eerste kreeg ik van mijn opa. Ieder jaar kocht ik er wel een paar bij. Soms werden dit er nogal eens veel. Sinds enkele jaren heb ik per jaar al meer dan 1000 planten. Ieder jaar een stukje ambitie gekoppeld met een stuk uitdaging brachten mij zover dat ik in 2004 "het web" ben opgegaan. Deze website is daar het resultaat van. De uitdagingen bleven maar door gaan. In 2006 heeft dit er toe geresulteerd dat ik meer dan 1700 planten in mijn bezit had. Dit was een absoluut record. Vele duizenden bloemen werden vernietigd omdat het er gewoonweg teveel waren. Uiteindelijk moet je de bloemen toch ook ergens kwijt kunnen. Zo is het idee ontstaan om een dahliashow te organiseren. Als ik dit goed wil doen dan moet ik veel bloemen hebben en daar is mijn overschot nu weer veel te klein voor. Zowel kwantiteit als kwaliteit is heel belangrijk als je iets wil presenteren aan het publiek. Voor een dergelijk evenement is mijn aantal dahliaplanten te klein. Het bloemschikken neemt teveel tijd in beslag als je een 180 tot 200 bloemstukken en bloemstukjes wilt produceren. Zaalruimte heb ik niet en moet normaliter gehuurd worden. Ook de kunst van het schikken ben ik niet echt machtig. En toch moet er een hoogwaardige dahliashow komen in Zeeland, net als op de onderstaande foto of nog mooier:


Een overzicht van een Dahliatentoonstelling tijdens het N.K. in de Hortus in Utrecht.

Oplossingen en resultaten:

In Wisse Bloemisterij aan het Zwake 7 te Heinkenszand vond ik een professionele meedenker met beschikbare en vakkundige mensen, en een showruimte van 500 m2. Inmiddels zijn we door het succes van de aanlevering van de bloemen zover dat we over dienen te gaan naar een 2de hal. Dit houdt in dat we er nog een hal dienen bij te nemen zodat we op 1000m2 uitkomen. Dit bedrijf heeft alle vakkundigheid op het gebied van bloemschikken. Jaap Wisse, de eigenaar van de zaak zegde mij al zijn medewerking toe. Jaap heeft een eigen bloemenzaak, als u op de foto klikt komt u bij zijn website.
De financiële sponsors van dit evenement zijn:

         Beveland

   

     
Veiling Flora Rijnsburg  Notaris kantoor Mr Ringeling te Heinkenszand

Klikt u op de logo's en u komt op de site van de sponsors van deze spectaculaire dahliashow.

Het PROGRAMMA luidt als volgt:
Iedere dag is de dahliashow doorlopend open maar tijdens de middaguren is er doorlopend een optreden van de klederdrachten groep "Mooi Zeeland". Iedere dag presenteren zij een ander programma. Als u hun repertoire wil zien dan mag u op de link klikken.

Mijn eerste inventarisatie om bloemen in te zamelen leverde al een aardig resultaat op: 
Dahliaveredelaar Arie Koot uit Voorhout stelt vele duizenden dahliaknollen beschikbaar om bloemen mee te kweken.
Hiervoor zoek ik nog mensen met een stukje eigen grond die deze bloemen willen planten en onderhouden. Te denken valt ook aan mensen die zelf een (volks)tuin ter beschikking hebben en dahlia's willen kweken voor zichzelf. Een voorwaarde is dan wel dat je in het weekend van de show al je dahliabloemen ter beschikking stelt van de Zeeuwse dahliashow. De rest van de bloemen mag je voor je zelf houden, zeg maar voor de moeite. Er zit een voorwaarde aan vast, je moet ze wel insectenvrij houden. Uiteraard mag je zelf ook bloemstukken (laten) maken en inzenden.

 


Nog een voorbeeldje hoe de tentoonstelling gepresenteerd zou kunnen worden. Deze foto is een indruk van "Ons Genot" De foto is van 
Luuk Bouman, ook deelnemer aan de Zeeuwse Dahliashow.

 

Dahliaveredelaar Henk van Eeuwijk uit Lisserbroek stelt vele emmers dahliabloemen ter beschikking. Henk is veredelaar en heeft de nieuwste soorten ter beschikking. Zij krijgen dan ook de primeur in het Zeeuwse. De linkse foto is een soortje van Henk, dit is Rebecca's World. Als u op de foto klikt kunt u via email contact opnemen met Henk. Via hem kunt u dahliaknollen bestellen. De rechtse bloemen zijn van Arie Koot. Hij heeft geen website De soort van Arie is een van zijn trotsen: Nathalie's wedding, genoemd naar zijn dochter en gedoopt op haar trouwdag, vandaar deze naam.

     
Nog niet eens 2007, het jaar is nog niet eens begonnen en ik krijg een leuk bericht binnen van Luuk Bouman uit Utrecht. Luuk een bekende hobby dahliakweker uit Utrecht vindt het idee van een Zeeuwse dahliashow zo leuk dat hij spontaan 1000 stuks dahlia’s aanbiedt. Hij komt zelfs naar Zeeland om ze op te komen steken in de bloemstukken Luuk heeft zelf een website met overwegend dahlia's.

een kleine indrukvan de dahliasite van
Luuk Bouman

Bovendien nog veel meer extra info
van Luuk zijn tuin. Het websiteadres is: http://www.bouman102.info/ Luuk gaat echte grote bloemstukken maken. Met 1000 bloemen wil hij 20 bloemstukken maken. Flinke joekels dus.

Op dezelfde avond heb ik ook nog een toezegging gekregen van de heer Schrama van exportbedrijf van Exportbedrijf de Meulder: 
www.demeulder.com
voor een toezegging van 30 á 40 soorten met een aantal van 30 á 40 stuks per bos. Totaal krijgen we van hun ongeveer 1000 bloemen.  Hiervan kunnen we weer een 30 tot 40 stuks bloemstukken neerzetten. 

Op 9 februari ben ik naar de jaarvergadering geweest van de Nederlandse Dahlia Vereniging (NDV). Hierin zitten heel veel beroepskwekers alsmede hobbykwekers net als ik. De NDV heeft momenteel geen geld om het evenement van mij te sponsoren. Ze zijn zelfs, financieel,  niet in staat om een eigen jaarlijkse show te organiseren rondom het Nederlands Kampioenschap. Dit gaat een 2 jaarlijkse show worden. Het NK blijft voorlopig wel een  jaarlijks evenement.
Wel heb ik op de jaarvergadering de toezegging gekregen van Leo van der Vlugt, Maarten v/d Linde, Jan Geerlings en Koos de Boer. Zij zullen de Zeeuwse show ook sponsoren met dahlia's.
Verder een voorlopige toezegging gekregen van een Brabantse verenging dat zij gezamenlijk een hoek zullen vullen met dahliabloemstukken. Inmiddels is dit laatste iets gewijzigd. Doordat er in september 5 wedstrijden zijn hebben de verenigingen besloten om zelf de bloemen te snijden en daarna kunnen wij ze gaan opsteken. Als ik kijk naar mijn eigen tuin en naar wat ik daar uit heb gehaald voor het varend corso (2000 stuks) dan denk ik toch wel dat er uit Brabant wel een paar duizend komen.

De dahliavereniging Utrecht zal ook medewerking verlenen aan de show in het Zeeuwse. Deze medewerking bestaat uit het aanleveren van 20 bloemstukken. Op 24 februari ben ik naar de jaarvergadering geweest van de DVU in Utrecht. Op de vergadering is besloten dat deze vereniging definitief medewerking verleend aan het evenement in het Zeeuwse. Ze gaan zelfs zover dat ze hier nog blijven overnachten. Kunnen we de dag na het opsteken en de officiële opening nog eens een bezoekje brengen aan de dahliatuin. Inmiddels een mailtje gekregen van Agnes, de secretaresse van de DVU dat de vereniging komt met 20 vazen met dahlia's. Inmiddels ben ik er al achter gekomen da ik mijn doelstelling om 80 bloemstukken te gaan presenteren wel bij kan gaan stellen. Ik denk dat het wel eens 200 stukken kunnen gaan worden.

De dahliavereniging Schiedam kon helaas niet komen maar zegde wel 200 dahlia's toe. Ook hier zijn we blij mee want voor de vrije arrangeurs hebben we ongeveer 5000 stelen nodig. Dus als u nog dahliabloemen over heeft voor dit eenmalig gebeuren dan verneem ik dit graag van u. U kunt mij mailen op het email adres wat in de linker kolom staat.

Wederom nog een aanmelding, deze keer vanuit Almelo en Eerbeek, het is de familie van de Vegthe. Zij komen vanuit de oostkant van het land speciaal naar het Zeeuwse om hun bijdrage te leveren. U ziet het loopt lekker. De show gaat er definitief komen.

    

Op 12 maart belde ik met Jan van Leeuwen uit Lisse. Reageerde zeer spontaan. Vindt het reclame maken op deze manier voor zijn vak wel zo leuk dat hij 12 soorten beschikbaar stelt. Zo, dat zijn dus weer 600 bloemen. Ik weet het zeker die 5000 vrij bloemen die komen er, 100% zeker weten. Dezelfde avond had ik Henri Broekhof uit Lisse aan de telefoon. Hij levert dahlia's aan de bloemencorso's. De bloemen worden eigenlijk van de stelen gehaald. U begrijpt het al, hij kon geen bloemen leveren. Ik mag er best bij hem halen maar dan krijg ik allemaal stelen met een paar bloemen en de rest kale takken. Toch vond hij het idee van een Zeeuwse dahliashow zo een leuk idee, dat hij het grootste deel van het transportkosten van de bloemen voor zijn rekening wilde nemen. Ook hier ben ik mee geholpen. 

13 maart. Vandaag contact gehad met Arie Koot. Hij vertelde mij dat de show in het Zeeuwse zeer leeft bij de professionele dahliakwekers. Hij zegde toe dat, wanneer ik niet genoeg dahlia's zou hebben, hij de rest aanvult. Ook hij wilt hebben, krijg ik het idee, dat deze show sowieso doorgang moet vinden. Ook Theo Aanhane uit Noordwijk heeft dahlia's toegezegd. Hij teelt een 45 soorten en hij geeft ook wat van zijn soorten. Peter van Schie geeft ook dahlia's, hij weet nog niet welke, maar we hebben hier in de zomer nog contact over. 

Thijs Beelen uit Lisse heeft ook bloemen toegezegd. Ook hier ga ik aanstaande zomer nog langs en zullen we verder afspreken. Jan Geerlings uit Heemstede zal waarschijnlijk mee snijden met Henk van Eeuwijk en geeft ook nog wat bloemen van zich zelf. Als voorloper kreeg ik al wat knollen van Jan welke ik graag op de show zou willen zien. Zo kan ik deze zelf gaan kweken in mijn eigen tuin.

Nadat het vervoer was geregeld heb ik nu ook fust kunnen regelen. Het normale fust is een hele dure zaak. Dit kost  4 euro per emmer. Ik heb nu ongeveer 500 emmers eenmalig fust gekregen. Deze kunnen weer hergebruikt worden in mijn dahliatuin omdat er in deze emmers volgend jaar weer dahliaplanten gezet kunnen worden. U ziet het loopt fantastisch. Maar er is dan ook heel wat voor gebeld

Inmiddels zijn er 10.00 dahlia's toegezegd op de een of andere manier.

Dit is echt een fantastisch resultaat. Alle mensen die tot nu toe hebben toegezegd mijn oprechte dank voor al uw toezeggingen. Nu maar hopen dat de natuur mee gaat werken. 

    

Op 26 juni kreeg mijn vrouw Ineke wel een heel uniek telefoontje. De Katholieke Bond voor Ouderen op de Bevelanden organiseert een fietstocht voor hun leden. Een van de rustplaatsen is de dahliashow. Leuk initiatief mensen! Organiseert u ook iets met uw vereniging, stichting of met familie of vrienden. Neem even contact met mij op, ondanks de gratis entree kunnen we misschien iets extra's voor u betekenen. Vragen staat altijd vrij.

Inmiddels is het alweer 21 juli. Nog 2 maanden en de show is al volop bezig. Momenteel zijn er weinig voorbereidingen meer te doen of het moet het bedenken van plannetjes zijn. Deze week kwam Jaap nog met een zeer goed idee. Je zult het niet geloven maar ik werd nog enthousiaster. Wat dat is dat ga ik nog niet verklappen. Echter 1 ding is zeker het wordt echt spectaculair deze show, zoiets is in heel Zeeland nog niet vertoond. Wat het wordt ga ik nog niet vertellen want dat moet u zelf maar komen zien. Wel zijn we op dit moment bezig op de klimatologische omstandigheden te testen voor de dahlia's. Dit houdt in de we kijken welke dahlia's het langste meegaan. Hiermee willen we voorkomen dat we geen zwakkere soorten als eerste opsteken en dat deze een paar dagen later alweer van slechte kwaliteit zijn. De zwakkere soorten laten we dus zolang mogelijk in de koeling staan zodat hun kwaliteit ook gewaarborgd blijft. Ik zal u een paar dahliastukken laten zien. Onderstaand links ziet u een modern stuk opgestoken in "partijen". De gebruikte bloemen zijn Elisabeth Hamment en "de groene dahlia" deze staat nog maar op 2 plaatsen in Nederland. Deze plaatsen zijn bij Arie Koot in Voorhout en in mijn tuin. Deze zal ook gepresenteerd worden tijdens de Zeeuwse dahliashow in Heinkenszand.
Op de rechterfoto is Jaap bezig met een klassiek stuk van de dahlia Patty. Welk u in het midden geheel afgewerkt kunt bewonderen. De onderste foto's zijn een overzicht van de grote hal welke een vloeroppervlak heeft van 500 - 600 vierkante meter. Weet u trouwens dat de toegang tot dit evenement geheel gratis is?
Overzicht van de hallen welke meer dan 600 vierkante meter vloeroppervlak bevatten. In september staan deze geheel vol met dahliabloemstukken. Let eens op de hoge rekken aan de linkerzijde van de foto's. Als "meetlat" staat Jaap erbij, nu kunt u zich een beeld vormen hoe hoog onze bloemstukken worden. Want deze rekken komen vol te staan met dahlia's.

Inmiddels blijft het oefenen en voorbereiden maar doorgaan. Luuk stuurde deze week nog een mooie foto. Samen met de andere foto geeft dit u alweer een klein beetje meer de indruk wat allemaal zo kunt gaan verwachten:

   
Klik eens op de linkerfoto die ziet u de finesses van het stuk.

In week 32 zijn Ineke en ik 3 dagen gaan rijden om bij alle dahliakwekers de emmers voor het vervoer rond te gaan brengen. Dit is eenmalig fust. Dit hebben we gekregen en hierdoor zijn we van de kosten van de retourvracht af. We hebben met alle deelnemers kennis gemaakt. Leuk om te zien hoe een professional bezig is met zijn dahlia's. Ook hier weer wat geleerd. Onze belevenissen staan op de pagina van dahlia's op z'n Frans 2007. In totaal zitten we nu aan meer dan 10.000 dahlia's. De meeste komen uit Nederland maar er komen inmiddels ook dahlia's uit Frankrijk en België. Dit is mooi meegenomen. Ik durf dan ook te stellen dat de eerste show tegelijk een internationale show is. Tijdens ons bezoeken aan de Bollenstreek kwam bij de schenkers van de bloem ook nog Ruud Hoogenboom uit Roelofarendsveen met een 8á 900 bloemen over de brug. Voor waar een schitterend gebaar en de show gaat daar alleen maar mooier mee worden. Als ik alles krijg wat er beloofd is dan komen we inderdaad op 10.000 bloemen. 
Door de vele publiciteit krijgen we al heel veel reacties via telefoon en mail. Als u belt kunt u Wisse Bloemisterij het best van al op de dag bellen op 0113-561634 en mij kunt u 's avonds het best bellen zodra het begint te schemeren. Tot die tijd ben ik namelijk de bloemen in conditie aan het brengen. Mijn telefoonnummer is 0113-562294. Hieronder nog een paar "persfoto's".


 

Op het NK. neem je altijd wat bloemen extra mee. Ik in elk geval wel want stel je voor dat er eens wat te ver open is als de bloemen een nacht hebben gestaan. Zo ook dit jaar wat op reserve meegenomen. Arrangeur Theo Straathof wat er wel wat leuks van te maken. Begint u al wat gevoel bij de dahliashow te krijgen?


Dit jaar was het Nederlands Kampioenschap op 6 september. Voor de resultaten over mijn deelname verwijs ik u naar de pagina van dahlia's 2007. De show begint echt te leven. Vandaag 6 september zag ik bij thuiskomst dat bijna 90 bezoekers alleen al op de Zeelanddahliashow pagina waren geweest. Dat is echt een record want het vorige record was op 2 september een bezoekers aantal van 31. Dat doet een mens weer goed. Op het N.K., waar ik voor de eerste keer in mijn leven Nederlands Kampioen werd, kreeg ik nog een mededeling van iemand die helaas zijn 1000 beloofde bloemen niet kan afleveren in verband met ziekte. Tevens was er nog iemand die te weinig de meeldauw in zijn planten had bestreden en ook af moest haken. Als nu al de beroepskwekers er allemaal 100 meer geven dan komt het allemaal weer goed. Gelukkig kreeg ik al enkele toezeggingen van de volgende personen: van Theo Kees en Marjolein Hofman dat zij al hun bloemen zullen snijden voor de show. Ze zullen hun bloemen meenemen op 19 september. Ook de eerder genoemde familie van de Vegthe gaan hun best doen om nog wat meer bloemen mee te nemen. Verder kreeg ik van Marinus van Aarle de toezegging dat ook hij op woensdag de 19de met bloemen komt. Het verlies is hier een beetje mee goed gemaakt. Life Goes on!! Oftewel kom allemaal voorbij Goes naar de Zeelanddahliashow in Heinkenszand!!!.

Het leven gaat (gelukkig) gewoon door. De show begint te naderen. Het is inmiddels 15 september. De dampen van van mijn Nederlands Kampioenschap beginnen op te trekken. Toch besef ik nu pas wat het allemaal betekend. De eerste 2 plaatsen op het N.K. voor mij. Dit gaf pas een behoorlijke publiciteit voor de show.  Vandaag, zaterdag 15 september was ik bij Zeelandnet:

Site van de dag

De Zeeuwse Dahliashow

Prachtige Dahlia's op de de Zeeuwse Dahliashow

Bezoek deze site

Dit leverde meer dan 1383 bezoekers op voor mijn site en dit was ook weer reclame voor de show. 

Mede door het feit van Site van de dag kreeg ik deze reactie van de provider:

Your site zeelanddahlia.nl has exceeded its bandwidth quota in the period

beginning on 2007-09-01.

Your quota is set to 13107200000 bytes ( 12500.0 MB ), and your site has

consumed 2701948123 bytes ( 2576.779 MB ) beyond that quota.

Reclame was er te over voor de show: liefst 27 keer zijn we op de één of andere manier in de media geweest. Ik laat u 2 foto's zien van de show. Hierdoor krijgt u een "kale" indruk van het geheel. Dit waren de contouren van het geheel.

   

De dahliakweekbedrijven Pruide, Komen en Duijzer ui Breezand in de kop van Noord- Holland hebben samen nog een 700 dahliabloemen geleverd. Zij vulden hiermee de tekorten aan die waren ontstaan doordat diverse kwekers en verenigingen afhaakten door allerlei redenen. Sommige door overmacht door het slechte weer. Ik ga de dahlia's niet allemaal meer natellen maar wanneer iedereen zijn belofte is nagekomen dan zitten we op ruim 13.970 dahlia's.

Het laatste transport moest nog even snel geregeld worden vanuit de kop van Noord- Holland. 2 transport bedrijven, van Dooren uit Hillegom en Traveo uit Oudelande hebben dit transport gezamenlijk en in goed overleg voor hun rekening genomen. Wanneer u op de foto's klikt komt u op hun site. Leuk dat dergelijke bedrijven ook hun medewerking geven aan een zo'n grootschalig evenement.

Verzamelen, inladen bij Arie Koot en vertrek dahlia´s door Henry Broekhof naar dahliatentoonstelling Zeeland. Groetjes Rita:


4 Foto's van het inladen van de dahlia's naar Zeeland 


    

Echt leuk als de mensen zo medewerking verlenen net als al die dahliakwekers. Bent u ook nog een beetje nieuwsgierig naar de stand van zaken op de show? Hier nog een paar foto's van 18 september om 21.30 uur. 

  

Het is vandaag 23 september. de show is voorbij. wat rest is nu alleen nog het opruimen. Daarmee beginnen we op 24 september. Maar eerst wil ik u op de hoogte brengen van een klein stukje evaluatie. Want weet u hoeveel bezoekers we hebben gehad? Het waren meer dan 4000 bezoekers. Op sommige tijdstippen stonden er meer mensen in winkel van Wisse Bloemisterij dan bij de show. Dit kwam omdat de hal van de show volstond met mensen en dahlia's. Parkeerruimte is er normaliter genoeg in Heinkenszand maar deze dagen was het toch een eindje wandelen voor de bezoekers en het winkelend publiek. Al met al een heel groot succes voor de organisatie. Men roept om meer. Hou daarom de website in de gaten, want wij kunnen nu niet meer stoppen met dit evenement. Waar ook heel veel vraag naar was dat was naar een bezoekje aan de dahliatuin. 

Wilt u ons een keer bezoeken, kom gerust een keer langs. Bel of mail wel vooraf. Hier is de route:

Vertrek adres:

Uw Postcode:

Uw Straat + huisnummer:

Uw Woonplaats:

.

 

 

 

.Meer foto's op de site volgen binnenkort )ca 14 dagen) eerst moet de tuin op orde zijn. In de tussentijd mag u de foto's bekijken op de site van mijn (dahlia) vriend Luuk Bouman: Hier staan de foto's

HET SLOT.

Het slot akkoord is gegeven bijna zijn we klaar. De laatste dahlia's zijn vandaag met de groene container meegegaan. Wie weet staan ze volgend jaar wel in uw tuin.................. in een zak als grondverbeteraar. Het is over. Mogelijk komt er een vervolg. Hoe daarom deze site in de gaten. Het zal weer groots aangekondigd worden als we doorgaan. Vele vroegen ons al waarom vraag je geen entree. U heeft ons het gevoel gegeven dat u entree heeft betaald. U betaalde met uw lach, u betaalde met uw complimenten, u betaalde toen wij zagen dat u zoveel filmde, u betaalde met het vele flitslicht, u betaalde met ............! Wij hebben genoten, de vele mailtjes, de kaarten, teksten in ons gastenboek en de complimenten tijdens de show.

Vele mensen vroegen mij om knollen tijdens de show. U mag ze bij mij in de tuin komen bekijken. Via de onderstaande link kunt u ze bestellen. Voor mij is er 1 ding nu zeker; velen wisten niet dat de dahlia's zo mooi waren. Een goede dahliavriend van mij, Jan van de Berghe, levert u uitstekende kwaliteit dahliaknollen, tulpen, narcissen, kortom voorjaar- zomer- en najaarsknollen. Als u op het plaatje kunt online bestellen:
.

Bestellen en infoBestellen en info.

De show, een impressie

Hier ziet u foto's van de show er zullen er nog meer volgen. Ook komen hier de persoonlijk reacties te staan welke wij ontvingen via de kaarten, gastenboek, brieven en email. Uiteraard heb ik, waar nodig, de namen weggelaten om wille van de privacy.

Klik op de radio en ontdek wat u gemist hebt: de Dahlia

Hallo Frans,
 
Wat een mooie impressie. Ik vond het zo erg dat ik er niet naar toe kon.
Je mag best weten dat ik heel hard heb zitten huilen tijdens het kijken want 
het is niet te geloven, het nummer dat als achtergrond muziek werd gebruikt, 
You needed me van Anne Murray, 
was het nummer van mij en mijn Schotse exvriend die ook dahlia's kweekte. 
Niet te geloven, die twee zaken gecombineerd.......
 
Gisteren kon ik het niet uitkijken, maar heb zojuist het helemaal uitgezien
en nu vind ik het nog erger dat ik het gemist heb.
Hopelijk een andere keer lukt het me wel.
 
Groetjes,

 

   

    
      

   

    
    

   

   

   
Dahliamistique op een heel hoog niveau.

  

Reacties uit de vakpers:

Onderwerp: BloembollenVisie nieuwsbrief maandag 24 september 2007

 
BloembollenVisie nieuwsbrief maandag 24 september 2007

 

Samengesteld door BloembollenVisie
BloembollenVisie is een uitgave van CNB en KAVB

Vandaag in het nieuws
 
  1. Nazomeren in de keuringszaal
  2. Valse start dreigt voor nieuwe Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden
  3. Dahliashow Zeeland groot succes
  4. Groothandel positief over veilingfusie
  5. Plantum NL benoemt nieuwe voorzitter
  6. Keurmerk voor milieuvriendelijk geteelde bloemen
  7. Zesduizend rozen gestolen bij Drentse rozenkwekerij
  8. Agenda
3. Dahliashow Zeeland groot succes
 

De eerste Zeelanddahliashow is een zeer groot succes geworden. Meer dan 4000 bezoekers hebben het gratis toegankelijke evenement bezocht. Velen spraken hun verbazing uit over het kleurrijke, op kleur geschikte zaalarrangement.

Ook de professionele kwekers die hun dahlia’s lieten zien op de Zeelanddahliashow in Heinkenszand waren zeer verrast. “Dit vakwerk missen we nu al jaren in Nederland”, aldus één van de inzenders. “Dit is spectaculairder dan de Floriade 2002. Deze mensen weten hoe je een presentatie moet verzorgen, dit is honderd procent reclame voor ons vak.”

Veel beroepskwekers hebben de organisatie nu al hun medewerking toegezegd voor een volgende show. “Als een amateurdahlialiefhebber zo enthousiast is over ons werk en hij krijgt de volledige medewerking van een arrangeur met zo’n mooie bloemzaak, dan kunnen wij toch niet achter blijven? Het moet zo zijn dat ze óns niet meer moeten vragen om mee te werken, maar als sector moeten we dit zelf aanbieden”. Op de vraag aan de organisatie of het evenement inderdaad een vervolg krijgt werd geantwoord: “Met deze vele positieve reacties en een zo groot bezoekers aantal dienen we dit gewoon te herhalen”.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie uit Bloem en Blad, het vakblad voor de bloemendetailhandel:
Klik op het document op het geheel te lezen.

.

   
Aan bezoekers ( > 4000) geen gebrek op de eerste Zeelanddahliashow. "Dit vraagt om meer"

 

 

Klik op de balk en u kunt de uitzending nog een keer zien, met ons in de hoofdrol

Ook op de Belgische tv kwamen wij in man bijt hond. Zelfs 2 dagen eerder dan in Nederland:

'Man Bijt Hond' gaat op bezoek bij Frans Sturm. Frans is helemaal wild van dahlia’s. Van jongs af aan kweekt hij dahlia’s. In september won Frans de eerste en tweede prijs op de Nederlandse Kampioenschappen Dahliakweken in Leiden.

Ondanks dit grote succes is Frans nog niet naast zijn schoenen gaan lopen. Nu het Dahliaseizoen is afgelopen laat hij zijn prijswinnende dahlia’s zien op zijn Man bijt hondeigen dahliatentoonstelling.

 

'Man Bijt Hond' tussen de dahlia’s
6 oktober 2007

'Man Bijt Hond' gaat op bezoek bij Frans Sturm. Frans is helemaal wild van dahlia’s. Van jongs af aan kweekt hij dahlia’s. In september won Frans de eerste en tweede prijs op de Nederlandse Kampioenschappen Dahliakweken in Leiden.

Ondanks dit grote succes is Frans nog niet naast zijn schoenen gaan lopen. Nu het Dahliaseizoen is afgelopen laat hij zijn prijswinnende dahlia’s zien op zijn eigen dahliatentoonstelling.

 

 

Reacties op de uitzending van Man bijt Hond op 8 oktober

Hallo Frans,

Wat een enig item over jou en je hobby. Ook leuk om je vrouw te zien, zo trots als een pauw!
Ik was bij mijn moeder te eten en we hebben de pannen laag gedraaid om te kijken. Ze zei: nou vind ik het helemaal erg dat we toen niet naar Zeeland konden. Wat een schitterende bloemen allemaal!
Ik kan me daar alleen maar helemaal bij aansluiten.
We hebben nu een weekend in het oosten van Noord-Brabant geboekt aan het einde van de maand en we hopen dan wel weg te komen.
Nogmaals mijn complimenten en ik vond het geweldig om te zien.
Groetjes,
Christel

Frans,

De dia voorstelling ziet er geweldig uit. De tentoonstelling is voor herhaling vatbaar. Ik denk dat je trots kunt zijn op wat je bereikt hebt. Wees trots op jezelf, je kwam , je zag je overwon. Petje af.

Groetjes Pim en Ina.

ps. de dahlia die op een pioenroos lijkt ( je weet wel welke), mochten er nog over zijn wil ik graag een boeket voor in de kamer.

 

Frans

De dia voorstelling ziet er geweldig uit. De tentoonstelling is voor herhaling vatbaar. Ik denk dat je trots kunt zijn op wat je bereikt hebt. Wees trots op jezelf, je kwam , je zag je overwon. Petje af.

Groetjes Pim en Ina.

ps. de dahlia die op een pioenroos lijkt ( je weet wel welke), mochten er nog over zijn wil ik graag een boeket voor in de kamer.

Pim en Ina, vanaf  volgend jaar staat hij bij ons in de tuin.

Beste frans van harte proficiat met het behalen van de titel Nederlands kampioen met de dahlia maxime een hele prestatie en het had niet in een beter jaar kunnen komen net nu je de grandioze show (waar ik in ieder gaval naar uitkijk)in zeeland organiseerd. we zien elkaar woensdag 19 september veel succes met misschien de laadste loodjes voor het organiseren. met vriendelijke groet Wladimir van de Vegte Eibergen

 

 
Deze foto's zijn door mij genomen tijdens het Nederlands Kampioenschap in 2006 in de Hortus in Leiden.

 

 .